skip to Main Content

De Achtste Triatlon

1/8 Triatlon

0,5 km zwemmen
20 km fietsen
5 km hardlopen

De Achtste Triatlon

De achtste triatlon bestaat uit 500 meter zwemmen in het 50 meter bad van de Zandstuve, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen.

Er is ruimte voor individuele triatleten,  duo’s en/of trio’s.

Ook is er weer een brandweer competitie en komt er dit jaar een bedrijven competitie.

Meer informatie over de bedrijven competitie volgt.

Zwemmen

10 Baantjes van 50 meter moeten worden afgelegd in zwembad De Zandstuve. Wanneer je de laatste 50 meter ingaat, word je aangetikt.

Fietsen

Vanaf de wisselzone tot net buiten de poort van het zwembad moet er worden gelopen met de fiets. Vanaf de zwembadpoort mag er worden gefietst. Vanaf het zwembad wordt er rechtsaf geslagen richting Vroomshoop, keren op de rotonde en dan richting Den Ham tot de Wittenbrink. Hier rechtsaf tot de Kooiweg. Hier linksaf tot de Vroomshoopseweg. Dan rechtsaf richting Den Ham. Vanaf Heuver/Tinq wordt er over de ‘verkeerde’ weghelft gefietst, daarna linksaf de Voorveldsweg op. Vervolgens Dennenweg en Middenweg. Aan het eind van de Middenweg wordt rechtsaf geslagen, richting Vroomshoop.Tot het zwembad is dit rondje 9100 meter. De achtste triatleten leggen deze ronde tweemaal af, waarna ze weer rechtsaf draaien naar de wisselzone. Het aanloopstuk van het zwembad naar de Hammerweg en vice versa is in totaal 400 meter. Het fietsparcours voor de achtste triatlon is daarmee 18.6km. Bij de poort van het zwembad ligt een stang over de grond, vanaf hier moet er worden gelopen met de fiets aan de hand.

Lopen

Vanuit de wisselzonewordt er via de oostpoort van het zwembad via de parkeerplaats richting rotonde gelopen. Op de rotonde linksaf de Hoekweg in en linksaf bij de Wilgenhoek. Weer op de Hoekweg linksaf. Via de Wulp en de Grutto weer naar de Hoekweg tot aan de Rotonde. Hier linksaf de Hammerweg op en daar rechtsom keren tot rotonde.Het aanloop stuk is ongeveer 900 meter en de ronde is 2.3 km. Deze ronde wordt door de achtste triatleten 2 maal afgelegd, de totale loopafstand wordt dus 5.5 km.

Parcours

In dit google maps overzicht kunnen de gegevens gevonden worden over zwemmen, fiets-, loop parcours en ook bezoekers informatie zoals waar kan ik parkeren, waar vind ik de oversteek plaatsen, etc. etc.

 

Bekijk parcours

Inschrijven

Durf jij de 1/8 Triatlon aan?

Doe mee met de leukste Triatlon van overijssel!