skip to Main Content

De kwart triatlon

1/4 Triatlon

1 km zwemmen
40 km fietsen
10,1 km hardlopen

De Kwart Triatlon

De kwart triatlon bestaat uit 1000 meter zwemmen in het 50 meter bad van de Zandstuve, 40 kilometer fietsen en 10.1 kilometer lopen.

Er is alleen ruimte voor individuele triatleten, er kunnen geen duo’s en/of trio’s deelnemen. 

Zwemmen

20 baantjes van 50 meter moeten worden afgelegd in zwembad De Zandstuve. Wanneer je de laatste 50 meter ingaat, word je aangetikt.

Fietsen

Vanaf de wisselzone tot net buiten de poort van het zwembad moet er worden gelopen met de fiets. Vanaf de zwembadpoort mag er worden gefietst. Vanaf het zwembad wordt er rechtsaf geslagen richting Vroomshoop, keren op de rotonde en dan richting Den Ham tot de Wittenbrink. Hier rechtsaf tot de Kooiweg. Hier linksaf tot de Vroomshoopseweg. Dan rechtsaf richting Den Ham. Vanaf Heuver/Tinq wordt er over de ‘verkeerde’ weghelft gefietst, daarna linksaf de  Voorveldsweg op. Vervolgens Dennenweg en Middenweg. Aan het eind van de Middenweg wordt rechtsaf geslagen, richting Vroomshoop.Tot het zwembad is dit rondje 9100 meter. De kwart triatleten leggen deze ronde 4 maal af, waarna ze weer rechtsaf draaien naar de wisselzone. Het aanloopstuk van het zwembad naar de Hammerweg en vice versa is in totaal 400 meter. Het fietsparcours voor de kwart triatlon is daarmee 36.8km. Bij de poort van het zwembad ligt een stang over de grond, vanaf hier moet er worden gelopen met de fiets aan de hand.

Lopen

Vanuit de de wisselzone wordt er via de oostpoort van het zwembad via de parkeerplaats richting rotonde gelopen. Op de rotonde linksaf de Hoekweg in en linksaf bij de Wilgenhoek. Weer op de Hoekweg linksaf. Via de Wulp en de Grutto weer naar de Hoekweg tot aan de Rotonde. Hier linksaf de Hammerweg op en daar rechtsom keren tot rotonde.Het aanloop stuk is ongeveer 900 meter en de ronde is 2.3 km. Deze ronde wordt door de kwart triatleten 4 maal afgelegd, de totale loopafstand wordt dus 10.1km.

Parcours

In dit google maps overzicht kunnen de gegevens gevonden worden over zwemmen, fiets-, loop parcours en ook bezoekers informatie zoals waar kan ik parkeren, waar vind ik de oversteek plaatsen, etc. etc.

Bekijk parcours

Inschrijven

Durf jij de 1/4 Triatlon aan?

Doe mee met de leukste Triatlon van overijssel!